"Designing the High Line: Part 2" - Gansevoort Plaza and Stair.

Enlarge

At the corner of Gansevoort Street and Washington Street, the High Line's southern terminus marks one of the parks major access points and gathering spaces. This corner is also the future location of the Whitney Museum of American Art. A paved, street-level public plaza will act as a meeting and orientation point for visitors to learn more about the High Line and will also house a small concessions area. An opening cut into the structure of the High Line allows for a steel and aluminum stair, supported by a stainless-steel rod hanger system, to gently touch the plaza level. The stair invites visitors to ascend from the busy street below to the elevated landscape on the High Line. While on the stairs, visitors pass between existing six-foot high beams, giving one a better understanding of the High Line's robust structure.

A few weeks ago, the High Line's signature "slow stairs" were delivered and installed. See a few of the images below after the break:


Enlarge
Enlarge
Enlarge
 
Enlarge
Enlarge
 
Recent Posts
Photo of the Week: Turkeys on the High Line
view post
Volunteer for the 2015 Snow Team
view post